Blog

Wat is unintentional ASMR?

wat-is-unintentional-asmr

Wij leggen uit wat unintentional ASMR betekent

Unintentional ASMR is een situatie waarbij onbedoeld of onbewust de ASMR sensatie of trigger wordt geactiveerd. Denk bijvoorbeeld aan de schaar van de kapper die langzaam en zachtjes knippend langs je oor gaat. Of de huisarts die aantekeningen maakt en met zijn rustige en zachte stem vragen aan je stelt. Voor velen is unintentional ASMR de oorsprong van hun liefde voor ASMR. Je merkte dat je in bepaalde situaties een bepaalde tinteling of ontspannen gevoel kreeg. Met de komst van Youtube en ASMR vloggers, wordt op een kunstmatige manier in die behoefte voorzien.

ASMR, Autonomous Sensory Meridian Response, is een fysieke tintelende sensatie die begint bij je hoofdhuid en vervolgens doorzet langs je ruggegraat naar je ledematen. Je hebt het wellicht voor de eerste keer gemerkt in een unintentional situatie.

Unintentional ASMR definitie

De onbewuste en onbedoelde ASMR situaties, refereren dus naar situaties waarbij men niet de bedoeling had om ASMR te maken.

Unintentional ASMR is dus precies het tegenovergestelde van de door ASMR vloggers gemaakte video’s.

Populaire onbedoelde ASMR video’s

We hebben enkele unintentional ASMR video’s voor je verzameld. Onze persoonlijke favorieten. Heb je ook een eigen unintentional ASMR video favoriet? Deel de Youtube link in de reacties onderaan!

Zeer populair onder unintentional ASMR liefhebbers, de medische onderzoeken. Hier onderzoekt de bekende dr. James Kelly oud prof ijshockeyspeler Pat LaFontaine voor een cranial nerve test, een hersenzenuw test. Er is trouwens nog een vervolg van deze test: https://www.youtube.com/watch?v=t-ou5LVaapg . Helaas zijn beide video’s maar ca. 7 minuten. Maar wel 7 minuten van heerlijke onbedoelde ASMR!

Artikel gaat verder onder deze en de volgende video’s

Misschien is je opgevallen dat filmmakers ook gebruik maken van het ASMR gevoel van mensen. In veel films en series zit ASMR. Dat bewijst deze compilatie met ASMR momenten uit films en series:

De bekendste unintentional ASMR artiest is toch wel Bob Ross. Met zijn happy little trees en zijn wapperende kwasten, deed hij al aan ASMR ver voordat Youtube bestond.

Mensen met van die zachte en smakkende stemmen. Love it! Het is altijd weer een kadootje als ik een video vindt van iemand die spreekt met een stem waarbij mijn ASMR triggers worden geactiveerd. Bijvoorbeeld van Gangaji een bekende spirituele lerares.

Veel bekende spirituele mensen spreken langzaam en stil en rustig. Een bijkomend voordeel van hun ASMR video’s, je begrijpt meestal toch niet wat ze zeggen, dus je kunt je helemaal overgeven aan jouw ASMR sensatie.

0 Reacties
Delen

Moenanie

Antwoord op jouw reactie

Jouw emailadres wordt nergens anders voor gebruikt.*