Podcasts, Video's

Hoe start je succesvol een ASMR kanaal op Youtube.

hoe-start-je-succesvol-een-asmr-kanaal-op-youtube

Populaire video’s maken voor Youtube met ASMR wordt steeds populairder. Hoe meer mensen je stem horen en je video’s zien, des te meer zal jouw succes zich als een olievlek verspreiden. Als je al actief bent als ASMR vlogger, dan weet je dat je in deze categorie alles in orde moet zijn om je fanschare te laten groeien en continuïteit te bieden.

Youtube is een openbaar platform, voor iedereen en vooral door iedereen. En omdat Youtube er voor iedereen is, zul je als ASMR artiest goed moeten weten hoe je zichtbaar wordt op het videoplatform. Voor de beginnende ASMR vloggers/artiesten hebben wij dit artikel geschreven. We willen je zelfs helpen met je eerste publiciteit. Heb je dit artikel gelezen en vervolgens een ASMR Youtube kanaal opgestart? Laat het ons dan weten, dan geven we je een mooie vermelding op onze aanbevolen ASMR kanalen pagina.

Hoe wordt je met ASMR succesvol op Youtube? Wij leggen het in de volgende stappen uit:

Kies de juiste naam en beschrijving van je Youtube kanaal

Als mensen zoeken op Youtube dan gebruiken ze bepaalde zoekwoorden, net als bijv. in Google. Jouw doelgroep zal hoogstwaarschijnlijk vaak zoeken op iets met de term “asmr” in de zoekopdracht. Het algoritme van Youtube zal vervolgens zoeken naar kanalen (channels) en video’s waar jouw zoekopdracht in voorkomt. In de titel en beschrijving van jouw kanaal en van jouw video’s. Zorg dus dat de woorden waarmee jij denkt dat mensen jouw gaan zoeken en vinden, in de naam en beschrijving van je Youtube kanaal voorkomen.

En zoals veel dingen in het leven, niet overdrijven. Ga dus niet 3x ASMR in je naam gebruiken en 20x in je beschrijving. De titel en beschrijving moeten wel normaal leesbaar zijn voor mensen. Om dit te checken lees je alles wat je online wil publiceren hardop voor. Leest het lekker soepel? Dan zit je goed.

Zorg er ook altijd voor dat je titel en beschrijving overeenkomt met de inhoud van je kanaal of video. Met andere woorden, geef de gebruiker wat je hebt beloofd. Mensen haken direct af als de video niet toont wat er in de titel of beschrijving staat. En de kans dat ze vervolgens jouw kanaal gaan volgen is daarmee behoorlijk afgenomen. Zorg dus dat je betrouwbaar en eerlijk bent en dat begint dus al bij de titel en beschrijving.

Leer en analyseer de inhoud van je video’s

Laat zien waar je passie ligt. De sleutel tot je Youtube succes ligt bij je eigen creatieve en vooral interessante inhoud van je video’s. Zorg voor een visie voor de korte en lange termijn. Ga je met je huidige video’s de juiste richting op? Er zijn al veel ASMR video’s op Youtube, dus als jij de zoveelste “fluister” video gaat opnemen, dan zal het lastig zijn om je te onderscheiden van de rest. Je moet uniek zijn om de concurrentie aan te gaan.

Zet je plannen eerst voor jezelf op papier, werk een aantal video’s vooruit en creëer deze. Bekijk ze kritisch en post regelmatig nieuwe video’s waarbij je steeds kleine zaken aanpast. Analyseer het aantal views en reacties. Komen hier bijvoorbeeld bruikbare vragen, tips of (helaas ook) vervelende reacties in terug?

Beluister en bekijk je video’s meerdere keren voordat je ze online zet. Jouw ASMR video’s moeten mensen kalmeren. Controleer of er geen onverwachte (harde) geluiden in je video zitten, geen ruis of zoem.

En tenslotte, zijn je titels en beschrijvingen goed genoeg om de juiste mensen te trekken? Schrijf welke triggers er in je ASMR video zitten, schrijf iets over de setting, de opnametechniek of gebruikte rekwisieten.

Zorg dat je zichtbaar bent

Met alleen een interessante thumbnail en titel is het lastig om bezoekers te krijgen voor je ASMR Youtube kanaal. Het gaat om de eerste indruk, waarmee je je snel onderscheid van de rest. Zie het als een snoepwinkel, je kunt nog zo’n lekker snoepje zijn, als je onbekend bent bij de kopers dan koopt niemand je. Dan is een bekende verpakking belangrijker dan het snoepje.

Probeer je in te leven in je toekomstige volgers. Waardoor zouden zij juist klikken op jouw titel en thumbnail? Kijk ook naar andere ASMR channels op Youtube. Waardoor onderscheiden zij zich? Zie je bepaalde thema’s bij hen terugkomen? Wat doen zij om op te vallen? Gebruik die tactieken en technieken ook voor jouw ASMR kanaal. En maak vervolg-video’s van jouw succesvolle video’s. Ga dus voor verdieping of verbreding van een bepaald onderwerk.

Verbeter je ASMR technieken

Deze stap is waarschijnlijk de belangrijkste stap om je ASMR kanaal succesvol te maken. Waarom? ASMR moet je namelijk voelen, alleen wat geluidjes opnemen zal gewoonweg niet werken. Je kijkers willen ASMR ervaren en meegenomen worden in jouw video. Oefening baart dus kunst. Oefen je handbewegingen, het gebruik van je stem, de triggers die je in je video gaat gebruiken. Maak proefversies die je laat zien en luisteren aan mensen. Sta open voor kritiek, ook al is die niet altijd leuk, maar gebruik die om je video’s nog meer te verbeteren. Stop niet slechte triggers of video’s, maar probeer ze te verbeteren. Met vallen en opstaan zul je steeds betere triggers en ASMR video’s maken.

Maak je eigen identiteit

Vroeger, vroeger hoefde je maar een video naar Youtube te uploaden en je had meteen kijkers. Tegenwoordig vind je van elk onderwerp al tig video’s en channels. De concurrentie is groter geworden en zal ook blijven groeien. Zelfs als je al succesvol bent als Youtube kanaal, dan kun je niet maar wat video’s online gooien. Je moet blijven innoveren en vernieuwen. Zo blijf je succesvol en blijven je abonnees groeien.

Stel jezelf dan ook de vraag, waarom je andere ASMR artiesten leuker vindt dan andere. Terwijl ze misschien over dezelfde onderwerpen of triggers video’s maken. Probeer zelf ook nieuwe dingen en vraag aan je kijkers wat ze ervan vinden. Lees opmerkingen van andere ASMR Youtubers leer van de dingen die hier gezegd worden. Maar, ga niet kopiëren en letterlijk nadoen. Blijf bij jezelf en ga andermans creativiteit niet stelen, daar bouw je sowieso geen fanbase mee op. Mensen prikken hierdoor heen. Blijf jezelf.

Er is helaas geen short-cut naar succes op Youtube. Alle succesvolle Youtube-ers hebben hard gewerkt aan hun succes en doen dat nog steeds dagelijks. Succesvol zijn is hard werken, op Youtube en daarbuiten.

Investeer tijd en geld in het creatieproces

Jouw apparatuur, je continuïteit en jouw creativiteit zijn bepalend voor de identiteit van jouw ASMR kanaal. Zo herken je een succesvolle ASMR artiest. Matig gemaakte video’s met een slechte camera en goedkope microfoon zijn funest voor je kanaal. Leer meer over belichting in de omgeving waar je jouw video opneemt. Oefen je uitspraak. Zorg dat je altijd blijft leren. En investeer in de juiste apparatuur en software, waardoor je hoge kwaliteit video’s kunt opnemen. Omdat je als ASMR artiest werkt met geluiden is het essentieel om te werken met hoge kwaliteit microfoons. Toegegeven, niet alle ASMR liefhebbers hechten waarde aan hoge kwaliteit audio, maar het merendeel zal hier dus wel waarde aan hechten.

Welke microfoons zijn het beste voor ASMR

Wees sociaal, help anderen

Een succesvolle ASMR artiest praat met zijn fans en in de ASMR community. Zo bouw je aan je netwerk en haal je nieuwe bezoekers naar je ASMR channel. Antwoord de vragen die worden gesteld in de commentaren onder je video’s. Volg andere ASMR artiesten op bijvoorbeeld Reddit en chat/praat over interessante onderwerpen. Zorg dat je zichtbaar bent op op social media en deel informatie over jezelf en je kanaal. Dit kost tijd, maar het zorgt voor nieuwe relaties en een mooi netwerk van ASMR liefhebbers.

En mocht je hulp nodig hebben, dan kun je die inschakelen via je (online) netwerk. Mensen zullen het fijn vinden om je te helpen, want jij staat immers ook altijd klaar voor hen of anderen.

Wees beleefd en netjes

Wij zijn serieus over onze content, jij zal dat vast ook zijn. Wij houden van humor, jij zal dat vast ook hebben. Maar tegelijkertijd zullen we geen grapjes maken over bijvoorbeeld religies, politiek, seksuele voorkeuren, etniciteit of sowieso ten koste van anderen. Zorg dat je altijd beleefd en netjes blijft, wat mensen ook over je zeggen. Jij bent verantwoordelijk voor jouw kanaal, laat je niet gek maken!

Ten slot een laatste woord. Heel veel succes met je eerste en volgende stappen naar een succesvol ASMR Youtube kanaal. Plaats in de reacties hieronder de link naar jouw kanaal, dan zorgen wij dat deze in onze aanbevolen ASMR Youtube kanalen komt te staan.

1 Reacties
Delen

Moenanie

1 Reacties

  1. ASMR NL
    op 9:20 am

    Bedankt voor de info nu wordt ik vast beter

Antwoord op jouw reactie

Jouw emailadres wordt nergens anders voor gebruikt.*