Hoofdtelefoons en oordopjes

Beste hoofdtelefoons en oordopjes om ASMR te luisteren (in bed)

beste-hoofdtelefoons-en-oordopjes-om-asmr-te-luisteren-in-bed

Eigenlijk zijn er geen “beste” hoofdtelefoons voor ASMR, er zijn wel een aantal hoofdtelefoons die perfect passen bij jouw persoonlijke luister voorkeuren. Persoonlijk gebruik ik Sennheiser in-ear oordopjes als ik nieuwe ASMR video’s of podcasts aan het zoeken ben op mijn telefoon. Terwijl ik tijdens het sporten de genoemde Bose oordopjes heb die ik extra vast kan zetten aan mijn oor. En tijdens het slapen… Je begrijpt wat ik bedoel, voor iedere omstandigheid zijn er verschillende hoofdtelefoons om rustig en vreedzaam te genieten van ASMR ervaringen.

Los van ASMR komen in dit artikel ook alle verschillende soorten hoofdtelefoons aan bod: in-ear, over-ear, among-ear. Lees onder onze top 5 waar je op moet letten als je een ASMR hoofdtelefoon gaat kopen.

Onze top 5 hoofdtelefoons of oordopjes om ASMR te luisteren in bed

 1. De SleepPhones met fleece-stof
  Deze on-ear (op het oor) hoofdtelefoon zit in de fleece-band verwerkt. Je kunt de speakertjes verschuiven, zodat deze perfect aansluiten op jouw oren. De fleece-stof voelt zachtjes aan en je kunt de SleepPhone bestellen in verschillende maten, medium, large en extra large. Geen gedoe met opladen of koppelen aan blue tooth, de SleepPhone sluit je aan met de standaard 3.5 mm audio-aansluiting aan je telefoon.

 2. Shure SE215 in-ear oordopjes
  De Shure oordopjes vallen onder de categorie geluidsisolerend. Het geluidswerende ontwerp blokt tot 37dB van het omgevingsgeluid. Ze zijn ultralicht en zitten zeer comfortabel. Dus als je geluidswerende oordopjes zoekt voor onder de € 150,-, dan raden wij deze Shure SE215 aan.

 3. Bose Quit Comfort 20 in-ear hoofdtelefoon
  Ja, eens ze zijn duur, maar wel Bose. Het verschil met de Shure oordopjes is dat deze Bose oordopjes noise cancelling hebben. Daarnaast zitten deze oordopjes perfect en blijven ze zitten door de unieke Bose StayHear-tipjes. Die ervoor zorgen dat de oordopjes vastgezet worden in de oorschelp. Je kunt ze dus dragen in bed, zonder dat je ze voelt en ze steeds uitschieten. Deze Bose oordopjes zijn onze absolute aanraders als het gaat om ASMR luisteren in bed!

 4. Creative Labs Aurvana Live! over-ear koptelefoon
  Zoek je een betaalbare over-ear koptelefoon voor ASMR, dan is de Creative Labs Aurvana de beste keuze. De Aurvana bevat componenten die je in de high-end modellen vindt. Het ontwerp is ergonomisch en lekker licht. Voor het luisteren naar ASMR, muziek of podcasts is dit een zeer voordelige aankoop.

Let wel hierop: Harde geluiden kunnen schadelijk zijn voor je oren, zeker langdurig. Het is beter om de auto-shut-off timer te gebruiken. En zorg ervoor dat je omgeving veilig is om jezelf hiervan af te sluiten. Zodat je jezelf en anderen niet in gevaar brengt.

Wat voor een type hoofdtelefoons past het beste bij je?

Hoofdtelefoons kun je het voor het gemak in drie soorten indelen: in-ear (in je oor), on-ear (op je oren) en over-ear (over je oren). Welke is het beste voor ASMR? En wat zijn de voordelen en beperkingen voor het luisteren naar ASMR video’s?

In-earOn-earOver-ear
DefinitieZeer makkelijk draagbaar door de kleine oordopjes die je in het begin van je gehoorgang stopt.Kleine schijfjes die op het oor rusten, mwaar daardoor ook iets minder bass.Vaak met grote hoofdband en grote schijven die helemaal over het oor passen.
MobiliteitZeer goedGoedMinder
ComfortMinderGoedZeer goed
Noise IsolationZeer goedMatigGoed
PrijsrangeLaagMediumHoog
VoordelenMakkelijk in te houden tijdens beweging.
Betaalbaar.
Prima geluidskwaliteit tegen betaalbare prijzenBeste geluidskwaliteit en comfortabel om te dragen.
NadelenGeluidskwaliteit is het minste van de drie. Kunnen soms oncomfortabel zijn om te dragen.Zijn oncomfortabel om voor langere tijd te dragen, omdat ze op het oor rusten.Lastig om mee te nemen door de afmetingen. Vaak prijziger ten opzichte van andere soorten hoofdtelefoons.
Geschikt voorLuisteraars die zoeken naar klein en compact design, waarmee je kunt bewegen en in-ear geen probleem vinden.Luisteraars die zoeken naar gemiddeld comfort en design essentieel vinden.Luisteraars die zoeken naar een zeer comfortable hoofdtelefoon en de grootte niet erg vinden.
0 Reacties
Delen

Moenanie

Antwoord op jouw reactie

Jouw emailadres wordt nergens anders voor gebruikt.*